AIP recept: Dýňové gnocchi

Hrozně mi chyběly těstoviny. To nebudu lhát. A tak jsem zapátrala po internetu a našla inspirace na „těstoviny“, které můžu i při AIP.

U nás jsou tyhle AIP „těstoviny" pečený vařený. Dělám vždy i porci navíc do mrazáku, abych pak měla rychlejší vaření (to jen takový tip, kdybyste taky chtěli mít zásobu).

Nebojte se zkoušet, gnocchi jdou udělat určitě na několik variant, můžete třeba vyzkoušet i batátové, o nich jsem udělala video tady. Našla jsem vám ještě nějaké zahraniční recepty na batátové nebo dýňové gnocchi. 

Budete potřebovat: 

  • Dýni
  • Maniokovou mouku 
  • Sůl 

 

Jak na to: 

🎃 Upečte dýni v troubě – nejlepší je asi nakrájet na kostičky, ať se vám to pak dobře mixuje. 

🎃 Upečenou dýni v mixéru rozmixujte na pyré. 

🎃 Pyré dejte do dost velké misky, abyste v ní mohli vytvořit těsto. Postupně k pyré přisypávejte maniokovou mouku a tvarujte těsto. Těsto by nemělo lepit, měly by vám jít hezky vytvořit válečky, z kterých pak budete odkrajovat gnocchi. 

🎃 Z válečků odkrojujte vidličkou nebo nožem gnocchi. 

🎃 Můžete je dát povařit do osolené vody, do páry anebo je hodit s masem a dalšími potravinami na pánev, jako jsem to udělala já ve videu s batátovými gnocchi. 

Dýňové gnocchi.