AIP recept: Batátovo-banánová kaše se skořicí

Co si dát k snídani v AIP eliminační fázi? Já si oblíbila kombinaci batáty, banánu a skořice.

Tak tuhle fajnovku k snídani mi doporučila milá Klárka a od chvíle, kdy jsem kaši vyzkoušela, dělám si jí každý týden. Fakt. Je to jednoduchý. Rychlý. A dobrý. Můžete si do kaše přidat javorový sirup, lyofilizované ovoce nebo třeba čerstvé ovoce. Já si většinou kaši zdobím nakrájenýma jahodama nebo borůvkama. 

Budete potřebovat: 

  • Batáty
  • Banán
  • Skořici

Jak na to: 

🍌 Upečte batáty v troubě ve slupce (jen do batát před tím píchněte vidličkou, občas z nich při pečení teče šťáva). Upečený batáty poznáte tak, že jsou měkký a jdou rozkňohňat vidličkou.

🍌 Upečené batáty oloupejte, dejte do misky a přidejte banán. Tyčovým (nebo jiným) mixérem umixujte kaši. 

🍌 Buď můžete kaši snídat teplou (ano, i tak je dobrá) anebo ji hodit do lednice, aby vychladla. Tak či onak ochuťte skořicí, případně si navrch dejte ještě jiné ovoce. 

Rychlovka po ránu.

Zajímá vás AIP vaření? Rádi byste vařili bezlepková jídla? Sepsala jsem pro vás detailní recepty na sociální síti pickey.cz. Kolikrát se mi totiž něco z AIP nepovedlo a strávila jsem nad vařením hodiny. Tak jsem si řekla, že vám ušetřím čas i nervy a popíšu vám recepty tak, aby se vám povedly napoprvé, a ještě jste se u toho něco dozvěděli. ❤️

Mám pro vás připravené dva recepty do měsíce - můžete si je předplatit, nebo si vybrat konkrétní recept a zakoupit ho jednorázově.

Děkuju za podporu a těším se na vaše vaření!