AIP recept: Batátovo-banánová kaše se skořicí

Co si dát k snídani v AIP eliminační fázi? Já si oblíbila kombinaci batáty, banánu a skořice.

Tak tuhle fajnovku k snídani mi doporučila milá Klárka a od chvíle, kdy jsem kaši vyzkoušela, dělám si jí každý týden. Fakt. Je to jednoduchý. Rychlý. A dobrý. Můžete si do kaše přidat javorový sirup, lyofilizované ovoce nebo třeba čerstvé ovoce. Já si většinou kaši zdobím nakrájenýma jahodama nebo borůvkama. 

Budete potřebovat: 

  • Batáty
  • Banán
  • Skořici

Jak na to: 

🍌 Upečte batáty v troubě ve slupce (jen do batát před tím píchněte vidličkou, občas z nich při pečení teče šťáva). Upečený batáty poznáte tak, že jsou měkký a jdou rozkňohňat vidličkou.

🍌 Upečené batáty oloupejte, dejte do misky a přidejte banán. Tyčovým (nebo jiným) mixérem umixujte kaši. 

🍌 Buď můžete kaši snídat teplou (ano, i tak je dobrá) anebo ji hodit do lednice, aby vychladla. Tak či onak ochuťte skořicí, případně si navrch dejte ještě jiné ovoce. 

Rychlovka po ránu.