AIP recept: Tortilly z plantainů
U nás asi nejoblíbenější AIP mňamka. Tortilly z plantainů děláme i návštěvám a nekecám - můžou nám ruce utrhat.
Nejvíc jednoduchý. Nejvíc výborný. Plantainy chutnají podobně jako brambory, takže čekejte takový “bramborový” placky. Můžete si do nich dát zeleninu, trhaný maso, quacamole (bez rajčat a chilli) anebo je zabalit jako tortilly a zavzpomínat na wrap z KFC.
Já už přesně nevím, z jakého konkrétního receptu na internetu jsem si vzala inspiraci, ale najdete jich mraky. Někdo přidává třeba ještě olivový olej. Koukněte se například na:
Budete potřebovat:
- plantainy neboli zelené banány
- maniokovou mouku
- sůl
- kokosový olej (můžete, ale nemusíte)
Jak na to:
🔥 Plantainy neloupejte a nakrájejte je na stejné dílky. Hoďte do vroucí vody, osolte a vařte cca 15 minut.
🔥 Vyndejte dílky z vody, sundejte slupku a nahatý kousky hoďte do mixéru a rozmixujte. Plantainy jsou hoďte hutný a lepivý, takže doporučuju kvalitní mixér. Vytvoří se vám za chvíli takový lepivý těsto.
🔥 Pomoučněte si vál (linku) maniokovou moukou. Udělejte si z těsta kuličky a přidejte podle potřeby mouku - aby kuličky nelepily.
🔥 A jdeme na placičky. My si domů pořídili tortilovač, to je taková šikovná věc, která vám z kuličky těsta udělá placku. Pokud nemáte, můžete z kuličky udělat placku pomocí hrnce, talíře, prostě něčím tu kuličku rozmáčknete. Doporučuju použít pečící papír, ať se vám to nepřilepí. Ano, můžete použít i váleček.
🔥 Teď už jen dáte na pánev trochu kokosáče (jde dělat i na sucho) a hodíte placičky na pánev.
🔥 A je to.
Zajímá vás AIP vaření? Rádi byste vařili bezlepková jídla? Sepsala jsem pro vás detailní recepty na sociální síti pickey.cz. Kolikrát se mi totiž něco z AIP nepovedlo a strávila jsem nad vařením hodiny. Tak jsem si řekla, že vám ušetřím čas i nervy a popíšu vám recepty tak, aby se vám povedly napoprvé, a ještě jste se u toho něco dozvěděli. ❤️
Mám pro vás připravené dva recepty do měsíce - můžete si je předplatit, nebo si vybrat konkrétní recept a zakoupit ho jednorázově.
Děkuju za podporu a těším se na vaše vaření!