Vždycky jsem snila o velké rodině

Krásný den Béďové, jmenuji se Dominika a je mi 23 let. S Béďou oficiálně žiji 2 roky. Problémy mám od 16 let, kdy vše začalo mírnými projevy a postupně se to zhoršovalo. Ze začátku jsem měla občas problém se ztuhlostí, ale přišlo i období, kdy jsem byla úplný ležák v posteli.

Problémy už odmalička

Narodila jsem se s těžkou skoliózou zad, kterou mi zjistili ve 14 letech. Většina problémů tedy byla sváděna právě na skoliózu. Když jsem ale začala s rehabilitací a později jógou, bolesti mi začaly ustupovat i s pomocí několika prášků.

Po prodělaných různých nemocech, zjištěném Béďovi a skolióze, mi dva doktoři řekli, že jsem nejspíš neplodná. A pokud se otěhotnění povede přes IVF, budu mít vůbec problémy miminko donosit a porodit. 

Nikdy jsem si tady tuhle informaci nepřipustila. 

Vždy jsem snila o velké rodině a tohle bylo opravdu něco, co bych nepřežila.

Miminko jsem si vždy přála

Po dlouhé době brání antikoncepce jsem se rozhodla ji vysadit, ať si tělo odpočine. Moc jsme si s přítelem přáli miminko, ale věděli jsme, že to asi nebude tak rychlé a jednoduché. Ale co se nestalo! Po třech měsících vysazení HA jsem zjistila, že jsem ve 4tt. 

Ohromné překvapení a radost!

Momentálně jsem v 10tt a musím říct, že kromě klasických nevolností a větší únavě, nemám žádné bolesti SI skloubení ani kyčlí kvůli Béďovi. 

Možná je to tím, že rok v kuse jsem 3x týdně cvičila (HIIT, fitbox..). A díky tomu jsem neměla celý rok skoro žádné bolesti. 

Věříme, že celé těhotenství bude probíhat v pořádku a narodí se zdravý zázrak, který nám bude dělat radost a vše společně zvládneme i když se Béďa po porodu třeba ozve. 

Přeju hodně sil všem maminkám s Béďou ale taky všem ostatním, co bojují s tímto onemocněním. Pamatujte, že i přes to, co vám řekne doktor se může stát něco, s čím už nepočítáte nebo co jste zavrhli.